Σουφλέ Τυριών

2012-11-20
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 45m
  • Έτοιμο σε: 0m
 
 
 
 
26 Σουφλέ Τυριών
 
Μια πολύ νόστιμη ιδέα για μπουφέ και ένα διαφορετικό σουφλέ τυριών..
 

Υλικά

 
- 350 γραμμάρια κασέρι gouda
- 350 γραμμάρια ζαμπόν
- 350 γραμμάρια φέτα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μαύρη πιπεριά αν βρούμε
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για να βουτυρώσουμε τη φόρμα και τα φύλλα
– 3 αυγά
– 1 κούπα γάλα
 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, θα πρέπει να έχουμε ξεπαγώσει από την προηγούμενη ημέρα τα φύλλα κρούστας. Λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μπρίκι.

Βήμα2

Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα ψήσουμε το σουφλέ μας. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε στρόγγυλη φόρμα για πιο ωραίο σχήμα.

Βήμα3

Βγάζουμε ένα ένα τα φύλλα και ρίχνουμε μερικές σταγόνες λιωμένο βούτυρο σε κάθε φύλλο με ένα πινέλο. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα φύλλο σουρώνοντας το στη μια μεριά της φόρμας και ένα ακόμα φύλλο αφού το σουρώσουμε στην άλλη μεριά της φόρμας.

Βήμα4

Περνάμε από τον τρίφτη το κασέρι, το ζαμπόν, τη φέτα και κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές.

Βήμα5

Ρίχνουμε πάνω από την πρώτη στρώση φύλλων λίγη φέτα πρώτα κατόπιν λίγο ζαμπόν και πιπερίτσες διασκορπισμένες. Τέλος ρίχνουμε και λίγο κασέρι.

Βήμα6

Στρώνουμε ένα σουρωτό φύλλο από τη μία μεριά και ένα φύλλο από την άλλη μερια της φόρμας ρίχνουμε λίγες σταγόνες λιωμένου βουτύρου και ρίχνουμε τα υλικά μας με την ίδια σειρά όπως κάναμε στην πρώτη στρώση.

Βήμα7

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Μόλις τελειώνουμε την κάθε στρώση πατάμε με τα χέρια μας τα φύλλα προς τα κάτω για να έχουμε πιο όμορφο αποτέλεσμα στο τέλος. Φροντίζουμε να κρατήσουμε στην άκρη 4 φύλλα για την κορυφή στο σουφλέ μας.

Βήμα8

Αφού τελειώσουν τα φύλλα και φτάσουμε στην κορυφή τοποθετούμε δύο φύλλα σουρωτά από τη μία μεριά της φόρμας και δύο φύλλα από την άλλη. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λιωμένου βουτύρου στα φύλλα.

Βήμα9

Πατάμε με τα χέρια μας με δύναμη το σουφλέ να "κολλήσει" και με ένα ξυλάκι για σουβλάκι το τρυπάμε σε 4-5 σημεία περιμετρικά.

Βήμα10

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από το σουφλέ προσέχοντας να πάει παντού.

Βήμα11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 45' περίπου μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει το σουφλέ μας.

Βήμα12

Αφού ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το σκεπάζουμε με μία στεγνή πετσέτα κουζίνας. Το αφήνουμε έτσι για 1 ώρα τουλάχιστον έτσι ώστε να "ιδρώσει" και να ξεκολλήσει καλά από τη φόρμα.

Βήμα13

Αφού περάσει η μία ώρα ξεφορμάρουμε και μπορούμε να το σερβίρουμε.

 
 
 

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.9 / 5)

4.9 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

gemistes piperies toursi

Γεμιστές Πιπεριές Τουρσί

Υλικά 12-15 πιπεριές κόκκινες και πράσινες μεγάλες για γέμισμα 1 μικρό λάχανο 4 καρότα κομμένα σε κυβάκια 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες 4 πιπεριές κόκκινες... more

δες τη συνταγή
Ετικέτες