Κοκκινιστό Κοτόπουλο

2013-04-09
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 4 στήθη ή φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει.

Δείτε επίσης:  Μοσχάρι Κοκκινιστό 2

Βήμα2

Αφού βράσει το κοτόπουλο το κρατάμε στην άκρη μαζί με 1 ποτήρι από το ζωμό του.

Βήμα3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα4

Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα καρότα ψιλοκομμένα και τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα Λαχανικών!!

Βήμα5

Προσθέτουμε το κοτόπουλο το σοτάρουμε για λίγα λεπτά και έπειτα, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας και το ζωμό που κρατήσαμε προηγουμένως.

Βήμα6

Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο αλάτι, το φύλλο δάφνης και την πάπρικα. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα7

Προς το τέλος, προσθέτουμε πιπέρι και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.

Δείτε επίσης:  Πικάντικο Κοκκινιστό Μοσχαράκι με Πατάτες Φούρνου

Βήμα8

Σερβίρουμε το φαγητό μας συνοδευμένο με πιλάφι ή μακαρόνια ή πουρέ πατάτας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες