Πίτσα χωριάτικη

2013-01-09
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 25m

Υλικά

για τη ζύμη

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό (διαλύουμε σε αυτό ένα κομματάκι μαγιά)1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλεύρι όσο πάρει

για τη σάλτσα ντομάτας

1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας

1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη

για την πίτσα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

6 φέτες ζαμπόν

ελιές κομμένες σε φέτες

Δείτε επίσης:  Ζαμπονοκασερόπιτα με σπιτικό φύλλο Σφολιάτας

300 γραμμάρια gouda

300 γραμμάρια φέτα

φέτες ντομάτας

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη μας και λίγο αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.

Βήμα2

Συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να είναι εύπλαστη και να ξεκολλάει από το χέρι μας εύκολα χωρίς να κολλάει.

Βήμα3

Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο αναμειγνύουμε το χυμό ντομάτας με την τριμμένη φρέσκια ντομάτα.

Δείτε επίσης:  Ζύμη για πίτσα

Βήμα4

Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη την κάθε πίτσα.

Βήμα5

Στρώνουμε την κάθε πίτσα σε ταψάκι φούρνου που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι πριν και κατόπιν, απλώνουμε με ένα κουτάλι σάλτσα ντομάτας.

Βήμα6

Έπειτα, προσθέτουμε στην κάθε πίτσα το ζαμπόν, τη φέτα, τις πιπεριές, τις ελιές, τις φέτες ντομάτας και τέλος από πάνω ρίχνουμε το gouda.

Δείτε επίσης:  Μεζεδάκια Μελιτζάνας

Βήμα7

Ψήνουμε μία μία τις πίτσες στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 11
Βαθμολογίστε τη συνταγή

11 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες