Μαρμελάδα Βατόμουρο

2013-03-09
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 1 κιλό βατόμουρα φρέσκα κατά προτίμηση
  • 900 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 με 5 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τα βατόμουρα και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Βήμα2

Βάζουμε τα βατόμουρα μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.

Βήμα3

Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μόλις αρχίσει να βράζει η μαρμελάδα μας χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα Φράουλα

Βήμα4

Αν θέλουμε μπορούμε με το ειδικό εργαλείο να λιώσουμε περισσότερο τα βατόμουρα όσο βράζει η μαρμελάδα μας (αν αφήσουμε όμως μερικά κομματάκια η γεύση της θα είναι ακόμη πιο ωραία).

Βήμα5

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη μόλις δέσει καλά. Προς το τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες από το χυμό λεμονιού.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Βήμα6

Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες