Λεμονάτες Μπριζόλες με Πατάτες στο φούρνο

2012-12-09
  • Servings : 5
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 3:00 h

Υλικά

  • 5 μπριζόλες χοιρινές
  • 6 ή 7 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε. Τις τοποθετούμε στη γάστρα και ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη , πιπέρι, ελαιόλαδο.

Βήμα2

Πλένουμε τις μπριζόλες προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε και αυτές στη γάστρα πάνω από τις πατάτες.

Δείτε επίσης:  Κεφτέδες με Πικάντικη Σπιτική Σάλτσα

Βήμα3

Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Βήμα4

Περιχύνουμε το φαγητό μας με το λεμόνι και τη μουστάρδα και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό.

Βήμα5

Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2-3 ώρες. Έτσι θα γίνει λουκούμι το φαγητό μας.

Δείτε επίσης:  Φακές
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες