Ελαιόψωμο

2013-03-27
  • Servings : 10+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κομματάκι μαγιά ή 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 300 γραμμάρια ελιές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου 800 γραμμάρια)
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε τη μαγιά μέσα στο νερό.

Βήμα2

Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά σε μια λεκάνη και στάζουμε μέσα το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Δείτε επίσης:  Χαλβάς Φαρσάλων

Βήμα3

Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά γι' αυτό μπορεί να μην χρειαστούμε όλο το αλεύρι. Όταν αρχίσει και ξεκολλάει από το χέρι μας είναι έτοιμη η ζύμη.

Βήμα4

Προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε καλά για να πάνε παντού στη ζύμη μας.

Δείτε επίσης:  Τσουρέκια χωρίς αυγά

Βήμα5

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Βήμα6

Μόλις ανέβει η ζύμη πλάθουμε το ελαιόψωμο και το τοποθετούμε σε μία λαδωμένη φόρμα για ψωμί.

Βήμα7

Μπορούμε να φτιάξουμε και μικρότερα ελαιόψωμα και να τα ψήσουμε στο φούρνο σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα8

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα στα Κόκκινα

Βήμα9

Διατηρείται κλεισμένο σε σακούλα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες