Πιλάφι Ογκρατέν

2012-12-18
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m
Ένα υπέροχο συνοδευτικό για το γιορτινό μας τραπέζι!!

Υλικά

  • 2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
  • 2 φλιτζάνια ρύζι κίτρινο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια νερό ή ζωμό από το κρέας που έχουμε μαγειρέψει
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι για να τα τσιγαρίσουμε λίγο.

Δείτε επίσης:  Εύκολα Τυροπιτάκια Κουρού

Βήμα2

Κατόπιν προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα και τα 4 φλιτζάνια ζωμό ή νερό.

Βήμα3

Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει καλά, ρίχνοντας το αλάτι, μέχρι να φύγει όλο το νερό.

Βήμα4

Προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη και πριν κλείσουμε την κατσαρόλα τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα.

Βήμα5

Κατόπιν σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε για λίγο τα αλλαντικά μας. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (δεν βάζουμε πάρα πολύ).

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με Πουρέ Καρότου

Βήμα6

Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει και μετά προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα7

Αν θέλουμε βάζουμε το ρύζι σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με γκούντα τριμμένο. Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το γκούντα.

 

 
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες