Γεμιστά Λαδερά

2012-10-20
  • Servings : 8
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 4 ντομάτες μεγάλες
  • 4 πιπεριές
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κουταλιές σούπας ρύζι για κάθε ντομάτα ή πιπεριά
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 πατάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα 01

Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά και το ρύζι.

Βήμα 02

Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και πιπεριές που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι. Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες για σάλτσα.

Βήμα 03

Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα ταψί και τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στο ταψί.

Δείτε επίσης:  Σουτζουκάκια της Γιαγιάς

για τη γέμιση


Βήμα 01

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ρύζι και το μαϊντανό.

Βήμα 02

Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και ρίχνουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε και παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα με Κιμά

Βήμα 03

Γεμίζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Βήμα 04

Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε και αυτές στο ταψί.

Βήμα 05

Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγο χυμό ντομάτας (αν περίσσεψε) και ένα ποτήρι νερό στο ταψί.

Βήμα 06

Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο με κλειστό καπάκι στους 200 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου, αφού πασπαλίσουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Προς το τέλος, ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες