Σπιτικοί Λουκουμάδες

2013-02-26
  • Servings : 40
  • Χρόνος προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος μαγειρέματος 5m

Υλικά

  • 800 γραμμάρια άσπρο αλεύρι
  • 300 γραμμάρια κίτρινο αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 1 λίτρο χλιαρό νερό
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε το άσπρο και το κίτρινο αλεύρι σε μια λεκάνη με το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και τη βανίλια.

Δείτε επίσης:  Παντεσπάνι Βανίλιας

Βήμα2

Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν παχύ χυλό.

Βήμα3

Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30' περίπου να ξεκουραστεί και να "ανέβει".

Βήμα4

Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να κάψει σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Βήμα5

Κατόπιν, παίρνουμε με το χέρι μας λίγη ζύμη και την περνάμε ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού έτσι ώστε να βγει σαν μπαλάκι.

Δείτε επίσης:  Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι

Βήμα6

Παίρνουμε το μπαλάκι με το κουτάλι, το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Βήμα7

Τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε όταν κρυώσουν ή όσο είναι ζεστά με μέλι και καρύδια ή σοκολάτα μαύρη ή σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα με ψιλοκομμένα φουντούκια.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια με αμύγδαλα και καφέ
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες