Νηστίσιμο Κέικ

2013-03-23
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 45m

Γιατί να στερηθούμε το καλύτερο συνοδευτικό του καφέ στη νηστεία; Μία πολύ εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο νηστίσιμο κέικ!

Υλικά

  • 1 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού όχι πολύ γεμάτο σπορέλαιο
  • 1 και 1/4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 περίπου φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • κακάο για το πασπάλισμα

Αν θέλουμε να γίνει σοκολατένιο προσθέτουμε 5 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο!

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.

Βήμα2

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν και τη σόδα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουεμ το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο και να μην είναι πολύ νερουλό.

Βήμα3

Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και χτυπάμε με το μίξερ για 1' ακόμη λεπτό.

Βήμα4

Βάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη στρόγγυλη φόρμα για κέικ ή σε 2 μικρές ορθογώνιες φόρμες και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-55 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Βήμα5

Μετά το πρώτο μισάωρο ελέγχουμε το κέικ με ένα ξυλάκι ή με ένα μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκε από μέσα. Όταν βγαίνει εντελώς στεγνό τότε είναι έτοιμο.

Βήμα6

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Έπειτα, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε όλην την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη και κακάο αν θέλουμε.

loading...
Δείτε επίσης:  Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες