Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

2012-11-06
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος μαγειρέματος 35m

Υλικά

  • 1/2 κούπα λάδι σπορέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 και 1/3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το σπορέλαιο και αφού ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει λίγο χρώμα.

Βήμα2

Αφού αλλάξει χρώμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.

Δείτε επίσης:  Πατσαβουρόπιτα

Βήμα3

Ο σπιτικός χαλβάς μας είναι έτοιμος μόλις αρχίζει το ανακάτεμα να γίνεται πιο δύσκολο, δηλαδή όταν πήξει και αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας με το ανακάτεμα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 16
Βαθμολογίστε τη συνταγή

16 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες