Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

2012-11-06
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος μαγειρέματος 35m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 1/2 κούπα λάδι σπορέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 και 1/3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το σπορέλαιο και αφού ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει λίγο χρώμα.

Βήμα2

Αφού αλλάξει χρώμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.

Βήμα3

Ο σπιτικός χαλβάς μας είναι έτοιμος μόλις αρχίζει το ανακάτεμα να γίνεται πιο δύσκολο, δηλαδή όταν πήξει και αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας με το ανακάτεμα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 16
Βαθμολογίστε τη συνταγή

16 people rated this recipe

Ελάτε στην παρέα μας!
Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

mpiskotoglyko
mpiskotoglyko

Υπέροχο Μπισκοτογλυκό!!

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ένα μικρό μυστικό στην κρέμα..και αυτό είναι η πορτοκαλάδα. Ναι καλά διαβάσατε η προτοκαλάδα θα δώσει απίστευτη... more

δες τη συνταγή
Πρόσφατα σχόλιαΕτικέτες