Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

2012-11-06
  • Μερίδες: 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος μαγειρέματος 35m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 1/2 κούπα λάδι σπορέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 και 1/3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το σπορέλαιο και αφού ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει λίγο χρώμα.

Βήμα2

Αφού αλλάξει χρώμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.

Βήμα3

Ο σπιτικός χαλβάς μας είναι έτοιμος μόλις αρχίζει το ανακάτεμα να γίνεται πιο δύσκολο, δηλαδή όταν πήξει και αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας με το ανακάτεμα.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 16
Βαθμολογίστε τη συνταγή

16 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

Λικέρ μανταρίνι

Λικέρ μανταρίνι

Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής μας στο περιοδικό «Στείλε τη συνταγή σου»    Καλή σας επιτυχία!!! more

δες τη συνταγή
Ετικέτες