Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

2012-11-06
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος μαγειρέματος 35m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 1/2 κούπα λάδι σπορέλαιο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 και 1/3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το σπορέλαιο και αφού ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να αλλάξει λίγο χρώμα.

Βήμα2

Αφού αλλάξει χρώμα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.

Βήμα3

Ο σπιτικός χαλβάς μας είναι έτοιμος μόλις αρχίζει το ανακάτεμα να γίνεται πιο δύσκολο, δηλαδή όταν πήξει και αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας με το ανακάτεμα.

Δείτε επίσης:  Τρουφάκια Ινδοκάρυδου (Φοντάν Καρύδας)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 16
Βαθμολογίστε τη συνταγή

16 people rated this recipe

Ελάτε στην παρέα μας!
Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

fileto glossas
fileto glossas

Φιλέτο Γλώσσας με Πουρέ Πατάτας

Δείτε επίσης:  Μελιτζάνες Τηγανητές more

δες τη συνταγή
Πρόσφατα σχόλια
    Ετικέτες