Μυζηθροτυρόπιτα με Σπιτικό Φύλλο

2013-02-11
  • Servings : 24+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

1 αυγό

αλεύρι όσο πάρει για μία μαλακή και αφράτη ζύμη

1 και 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

1 πρέζα αλάτι

1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

για τη γέμιση

200 γραμμάρια τυρί αγελαδινό

200 γραμμάρια μυζήθρα

1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Βήμα2

Ξεκινάμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας αλεύρι. Μόλις η ζύμη αρχίσει ξεκολλάει από τα χέρια μας και είναι αφράτη και μαλακή τότε είναι και έτοιμη (δεν θέλουμε να είναι ούτε σφιχτή η ζύμη ούτε να είναι υγρή).

Δείτε επίσης:  Πίτσα

Βήμα3

Κάνουμε μπαλίτσες τη ζύμη μας. Σκεπάζουμε τις μπαλίτσες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20-30 λεπτά περίπου.

Βήμα4

Ξεκινάμε να ανοίξουμε την κάθε μπαλίτσα σε φύλλο. Αλευρώνουμε την επιφάνεια πάνω στην οποία θα δουλέψουμε καθώς επίσης και τον πλάστη.

Βήμα5

Αρχικά αλευρώνουμε την μπαλίτσα και την πατάμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να την κάνουμε επίπεδη.

Βήμα6

Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το φύλλο προσέχοντας να έχουμε το ίδιο πάχος. Αλλάζουμε μεριά το φύλλο και συνεχίζουμε να το ανοίγουμε με τον πλάστη.

Βήμα7

Μόλις το φύλλο μας γίνει λεπτό το περνάμε στον πλάστη και στρίβοντάς το, το χτυπάμε στον πάγκο εργασίας μία από την δεξιά και μία από την αριστερή μεριά.

Δείτε επίσης:  Μακαρονόπιτα

Βήμα8

Επαναλαμβάνουμε 1-2 φορές ακόμα (το φύλλο δεν θα σχιστεί αν η ζύμη μας έχει γίνει σωστά).

Βήμα9

Αφού ανοίξουμε το φύλλο ρίχνουμε σπορέλαιο πάνω του και το αλείφουμε με ένα πινέλο να πάει παντού.

Βήμα10

Διπλώνουμε τις 2 άκρες του φύλλου μέχρι τη μέση και προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο ακόμη.

Βήμα11

Προσθέτουμε τη γέμισή μας στην άκρη του μακρόστενου πλέον φύλλου μας και στη συνέχεια το κλείνουμε σαν μπαστουνάκι.

Δείτε επίσης:  Λαζάνια Φούρνου

Βήμα12

Αφού κλείσουμε καλά το μπαστουνάκι στρίβουμε τις δύο άκρες τη μία δεξιόστροφα και την άλλη αριστερόστροφα. Το κόβουμε στη μέση και προσέχουμε να κλείσουμε καλά το σημείο όπου το κόψαμε.

Βήμα13

Τοποθετούμε τα 2 μικρότερα μπαστουνάκια στο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

Βήμα14

Ανοίγουμε και τις υπόλοιπες μπαλίτσες κατά τον ίδιο τρόπο και αφού τελειώσουμε προσθέτουμε στο ταψί 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο.

Βήμα15

Χαράζουμε σε κομμάτια το κάθε μπαστουνάκι.

Βήμα16

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες