Πεντανόστιμα Τρουφάκια στη στιγμή

2012-12-08
  • Servings : 12
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 2:00 h

Υλικά

  • 1 πακέτο πτι-μπερ
  • 100 γραμμάρια χοντροκομμένα καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι λικέρ
  • 2 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο για το μείγμα
  • 100 γραμμάρια ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
  • 50 γραμμάρια τρούφα χρωματιστή ή μαύρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Μέσα σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τα μπισκότα.

Βήμα2

Ρίχνουμε το γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ και ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη που να στέκεται (Αν η ζύμη μας είναι πολύ υγρή μπορούμε να ρίξουμε λίγο παξιμάδι για να απορροφήσει τα υγρά. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη).

Δείτε επίσης:  Πιροσκί με πατάτα, τυρί ή κιμά

Βήμα3

Βάζουμε και το ινδοκάρυδο (2 κουταλιές σούπας) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μας.

Βήμα4

Βρέχουμε ελάχιστα τα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη σε αυτά και πλάθουμε μπαλίτσες.

Βήμα5

Την κάθε μία μπαλίτσα τη βουτάμε μέσα στο ινδοκάρυδο και την τρούφα ενώ παράλληλα με το χέρι μας τις κυλάμε να πάει παντού ινδοκάρυδο και τρούφα.

Δείτε επίσης:  Τούρτα του 5λέπτου!

Βήμα6

Μπορούμε να τα βουτήξουμε επίσης και σε πράσινο ινδοκάρυδο. Απλά χρωματίζουμε μια ποσότητα ινδοκάρυδου με λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα7

Βάζουμε στο ψυγείο τα τρουφάκια μας για να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες