Μαγειρίτσα

2013-05-04

Υλικά

  • 1 εντεριά με συκωτάκια
  • 2 μεγάλα ματσάκια μαρούλι
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι από το ζωμό της μαγειρίτσας
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Καθαρίζουμε την εντεριά και τα συκωτάκια: τα κόβουμε και τα πλένουμε. Τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Δείτε επίσης:  Βάψιμο Πασχαλινών Αυγών (με Παντζάρια)

Βήμα2

Στη συνέχεια πλένουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.

Βήμα3

Προσθέτουμε τα έντερα και τα συκωτάκια να τσιγαριστούν και αυτά. Κατόπιν, προσθέτουμε τον άνηθο και το μαρούλι. Τα αφήνουμε όλα μαζί να τσιγαριστούν και να μαραθούν ανακατεύοντας που και που. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 9 ποτήρια νερό και γεμίζουμε την κατσαρόλα.

Δείτε επίσης:  Φακές

Βήμα4

Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου. Κατόπιν, χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από την μαγειρίτσα.

Βήμα5

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε στο αυγολέμονο λίγο λίγο ζωμό και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα στη μαγειρίτσα ανακατεύοντας συνεχώς.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες