Εκμέκ με Τσουρέκι

2013-01-05
  • Servings : 15
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m
Η συνταγή είναι της φίλης μας Έλσας Παύλου…Ευχαριστούμε πολύ!!
 

Υλικά

 
– 1 τσουρέκι κομμένο σε κομμάτια
– βούτυρο
– τριμμένη μαστίχα
– μαχλέπι, κουκαλέ
– 1 σαντιγί

για το σιρόπι

– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 1 ποτήρι νερό

για την κρέμα

3 αυγά

–  4 κούπες γάλα
– 3/4 κούπας ζάχαρη
– 1 κούπα κορν φλάουρ
– 2 βανίλιες

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Απλώνουμε τα κομμάτια από το τσουρέκι σε ένα πυρέξ.

Δείτε επίσης:  Τσουρέκια Κορδονάτα

Βήμα2

Μέσα σε λίγο βούτυρο βάζουμε την τριμμένη μαστίχα, το μαχλέπι και το κουκαλέ και περιχύνουμε το τσουρέκι.

Βήμα3

Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Βήμα4

Όσο ψήνεται το τσουρέκι μας βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5΄περίπου.

Βήμα5

Μόλις βγάζουμε το ψημένο τσουρέκι το σιροπιάζουμε αμέσως.

Βήμα6

Κατόπιν, ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.

Δείτε επίσης:  Καριόκες

Βήμα7

Μετά προσθέτουμε τη μία κούπα γάλα σιγά- σιγά στην οποία έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ και χτυπάμε πάλι.

Βήμα8

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, με τη ζάχαρη και λίγη τριμμένη μαστίχα για να ζεσταθούν.

Βήμα9

Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το μείγμα από το μίξερ στην κατσαρόλα με μια κουτάλα σιγά σιγά και στο τέλος προσθέτουμε και τη μαστίχα.

Δείτε επίσης:  Cheesecake Ροδάκινο

Βήμα10

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε πάνω από το τσουρέκι την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα11

Φτιάχνουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο φακελάκι και στρώνουμε πάνω από την κρέμα.

Βήμα12

Για το τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι ψημένο ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε.

 

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες