Κέικ σοκολάτας

2013-02-27
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 50m

Υλικά

  • 2 και 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα σοκολάτας ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 βανίλια
  • 3 με 4 σταγόνες λικέρ ρόδι ή ότι άλλο μας αρέσει

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ψιλοκόβουμε τα μπισκότα και βουτυρώνουμε μία στενόμακρη φόρμα για κέικ ή μια στρόγγυλη φόρμα. Αν θέλουμε μπορούμε τη μισή ζύμη να τη βάλουμε σε μια μικρή φόρμα και την άλλη μισή σε μικρά ατομικά φορμάκια.

Δείτε επίσης:  Χαλβάς της Άννας

Βήμα2

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο καλά και κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρh και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βήμα3

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλεύρι σιγά σιγά.

Βήμα4

Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

Δείτε επίσης:  Eπιδόρπιο μπανάνας στο λεπτό

Βήμα5

Τέλος, προσθέτουμε το κακάο και τα ψιλοκομμένα μπισκότα σοκολάτας και χτυπάμε με το μίξερ για 3 ακόμη λεπτά.

Βήμα6

Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι ή με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ πριν σβήσουμε το φούρνο.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Βήμα7

Αφού ψηθεί το κέικ το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και κατόπιν το ξεφορμάρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 13
Βαθμολογίστε τη συνταγή

13 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες