Λουκουμάδες

2012-11-29
  • Χρόνος προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 10m
 
Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα…Ευχαριστούμε πολύ!
 

Υλικά

– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 φακελάκια μαγιά ξερή
– 1 κουταλιά ζάχαρη
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
– κοπανισμένη μαστίχα 8-10 κομματάκια
– 1 φλιτζανάκι ούζο ή σούμα
– χλιαρό νερό
– σπορέλαιο για το τηγάνισμα
– μέλι-κανέλα
– μερέντα-προαιρετικά

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια μεγάλη λεκάνη ζυμώματος, βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα. Εκεί μέσα βάζουμε τη μαγιά τη μαστίχα τη ζάχαρη την κανέλα.

Βήμα2

Προσθέτουμε και το αλάτι και βρέχουμε το αλεύρι με το ούζο.

Βήμα3

Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό παίρνοντας αλεύρι από έξω προς τα μέσα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε νερό.

Δείτε επίσης:  Brownies Σοκολάτας

Βήμα4

Η ζύμη πρέπει να κολλάει και να μοιάζει με χυλό.

Βήμα5

Δεν ζυμώνουμε τη ζύμη αλλά στην κυριολεξία τη χτυπάμε με την παλάμη μας για να εγκλωβίσουμε τον αέρα μέσα.

Βήμα6

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και κουβέρτα την λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

Βήμα7

Όταν είναι έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσουμε την ανακατεύουμε ξανά με κουτάλι για να διαλύσουμε τυχόν φουσκάλες ώστε να μην σκάσουν οι λουκουμάδες κατά το τηγάνισμα.

Δείτε επίσης:  Τραχανάς με ντομάτα

Βήμα8

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεστάνει καλά. Δοκιμάζουμε ρίχνοντας μια κουταλιά από το μείγμα.

Βήμα9

Όταν ανέβει στην επιφάνεια το λάδι μας είναι έτοιμο. Σε μικρο φλιτζανάκι βάζουμε λίγο λάδι με ένα κουταλάκι.

Βήμα10

Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού παίρνουμε λίγο από το μείγμα. Με το μικρο κουταλάκι σχηματίζουμε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Βήμα11

Κάθε φορά βουτάμε το κουταλάκι στο λάδι για να κυλάει εύκολα το μείγμα στο καυτό λάδι. προσοχή !! όχι σε νερό γιατί θα καείτε!!!!!!

Δείτε επίσης:  Εύκολη Καρυδόπιτα

Βήμα12

Ένας άλλος τρόπος είναι με το ένα χέρι να βουτάμε στο μείγμα, να κλείνουμε την παλάμη και να 'κόβουμε' με το κουταλάκι το μπαλάκι που σχηματίζεται ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα.

Βήμα13

Συνεχίζουμε μέχρι να τηγανιστούν όλοι οι λουκουμάδες μας.

Βήμα14

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι και το ρίχνουμε πάνω στους λουκουμάδες. Πασπαλίζουμε με κανέλα!!!

Βήμα15

Για τους λάτρεις της σοκολάτας ρίχνουμε μερεντα πάνω από τους ζεστούς λουκουμάδες και σερβίρουμε!!!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες