Τακκάκια Ρόδου

2013-01-05
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 5m
Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα…Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά

για το φύλλο

– 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κουταλιές ξύδι
– 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
– 1 πρέζα αλάτι
– χλιαρό νερό

επιπλέον

– 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
– 500 γραμμάρια σουσάμι καθαρισμένο
– 1 κουταλιά κανέλα
– 1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο
– 3 κουταλιές ζάχαρη
– μέλι
– κανέλα
– γαριφαλλο
– σπορέλαιο για το τηγάνισμα
 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια λεκάνη βάζουμε το μισό αλεύρι,το αλάτι το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά ίσα για να βραχεί το αλεύρι και να γίνει τρίμμα.

Δείτε επίσης:  Τάρτα Σοκολάτας

Βήμα2

Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό και ζυμώνουμε με το χέρι.

Βήμα3

Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί επιπλέον μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ελαστική και βελούδινη.

Βήμα4

Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.

Βήμα5

Σε ένα τηγάνι βαθύ καβουρντίζουμε το σουσάμι μαζί με τα μυρωδικά.

Βήμα6

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο το αλέθουμε ελαφρά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη.

Βήμα7

Παίρνουμε κομμάτι από τη ζύμη και την ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο σε λεπτό φύλλο. Με ένα πινέλο το αλείφουμε με λίγο από το σπορέλαιο.

Δείτε επίσης:  Eπιδόρπιο μπανάνας στο λεπτό

Βήμα8

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με το μείγμα σουσαμιού.

Βήμα9

Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό φτάνοντας ως τη μέση.

Βήμα10

Τυλίγουμε άλλο ένα ρολό ξεκινώντας από την άλλη άκρη ώστε να συναντηθούν στη μέση.

Βήμα11

Χωρίζουμε το φύλλο στο σημείο αυτό κι έχουμε έτσι δυο ρολά.

Βήμα12

Τα κόβουμε με μαχαίρι λοξά σαν μπακλαβά.

Βήμα13

Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα μέχρι να τελειώσουμε και με το υπόλοιπο φύλλο.

Βήμα14

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Δείτε επίσης:  Κουραμπιέδες της Άννας

Βήμα15

Ένας άλλος τρόπος είναι να κόψουμε το φύλλο σε ροδέλες και να τις τυλίξουμε σαν σαλιγκάρι.

Βήμα16

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το σπορέλαιο. Τηγανίζουμε τα τακκάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και να ξεροψηθούν.

Βήμα17

Βγάζουμε με σουρωτή κουτάλα.

Βήμα18

Αραδιάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το μέλι το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά.

Βήμα19

Πασπαλίζουμε με κανέλα, γαρύφαλλο και σουσάμι.

Συμβουλή

Τα τακκάκια είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό ιδανικό για κέρασμα σε χαρές όπως γάμος και αρραβώνας!!!!!
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες