Λικέρ μανταρίνι
2012-12-20- Κατηγορία: Σπιτικά Λικέρ
- Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Υλικά
- 1/2 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
- φλούδες από 15 μέτρια μανταρίνια
- 2 ξύλα κανέλας
- 600 γραμμάρια περίπου ζάχαρη
- 2 μανταρίνια επιπλέον
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις φλούδες και το εσωτερικό από τα δύο επιπλέον μανταρίνια και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.
Βήμα2
Τοποθετούμε τις φλούδες σε ένα βάζο του ενός κιλού.
Βήμα3
Καθαρίζουμε 2 μανταρίνια και τα βάζουμε μέσα στο βάζο.
Βήμα4
Βάζουμε τα ξύλα κανέλας, τη ζάχαρη και τέλος το τσίπουρο και αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 3 εβδομάδες τουλάχιστον. Στο διάστημα αυτό ανακινούμε το βάζο που και που για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει καλύτερα.
Βήμα5
Κατόπιν, σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι και λίγο βαμβάκι περνώντας το υγρό 2-3 φορές μέχρι να βγαίνει τελείως καθαρό στο μπουκάλι που θα αποθηκεύσουμε το λικέρ μας.
Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής μας στο περιοδικό “Στείλε τη συνταγή σου”
Καλή σας επιτυχία!!!
loading...
Μέσος όρος βαθμολογίας
(4.3 / 5)
10 people rated this recipe
Αγίου Βαλεντίνου
Γενέθλια
Γιορτή
Γλυκά
Γλυκά Κουταλιού
Γλυκά Ψυγείου
Γρήγορες
Ζυμαρικά
Ζύμες
Θαλασσινά
Ιδέες για Μπουφέ
Κέικ
Κεράσματα
Κοκκινιστό
Κοτόπουλο
Κουλουράκια
Κυριακάτικο Τραπέζι
Λαχανικά
Μαρμελάδες
Μοσχάρι
Μπισκότα
Νηστίσιμα
Ορεκτικά
Πίτες
Παιδικό Πάρτυ
Πασχαλινές συνταγές
Πιλάφι
Ποντιακές συνταγές
Πρωινό
Σάλτσες
Σαλάτες
Σιροπιαστά
Σοκολάτα
Σούπες
Σπιτικά Λικέρ
Σπιτικά γλυκά
Σπιτικά φαγητά
Τάρτα
Τούρτα
Τούρτες
Τρουφάκια
Χριστουγεννιάτικες
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Ψαρονέφρι
σοκολατάκια