Λικέρ μανταρίνι

2012-12-20
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m

Υλικά

  • 1/2 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
  • φλούδες από 15 μέτρια μανταρίνια
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 600 γραμμάρια περίπου ζάχαρη
  • 2 μανταρίνια επιπλέον

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις φλούδες και το εσωτερικό από τα δύο επιπλέον μανταρίνια και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν.

Βήμα2

Τοποθετούμε τις φλούδες σε ένα βάζο του ενός κιλού.

Δείτε επίσης:  Λικέρ Αρμπαρόριζας

Βήμα3

Καθαρίζουμε 2 μανταρίνια και τα βάζουμε μέσα στο βάζο.

Βήμα4

Βάζουμε τα ξύλα κανέλας, τη ζάχαρη και τέλος το τσίπουρο και αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 3 εβδομάδες τουλάχιστον. Στο διάστημα αυτό ανακινούμε το βάζο που και που για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει καλύτερα.

Βήμα5

Κατόπιν, σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι και λίγο βαμβάκι περνώντας το υγρό 2-3 φορές μέχρι να βγαίνει τελείως καθαρό στο μπουκάλι που θα αποθηκεύσουμε το λικέρ μας.

Δείτε επίσης:  Λικέρ Βερίκοκο
Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής μας στο περιοδικό «Στείλε τη συνταγή σου»
 

 Καλή σας επιτυχία!!!
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες