Πορτοκαλί Μακαρονάδα με Φρέσκα Μυρωδικά

2013-01-21
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο μαιντανό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Δείτε επίσης:  Η Γαριδομακαρονάδα του Σταύρου

Βήμα2

Όσο βράζουν τα μακαρόνια ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και περνάμε από τον τρίφτη 2-3 ντομάτες.

Βήμα3

Στο μούλτι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τις πιπεριές και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το ξύδι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα του Ψαρά

Βήμα4

Σε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις 2 κουταλιές της σούπας δηλαδή, και βάζουμε την φρέσκια ντομάτα να πάρει βράση.

Βήμα5

Αφού πάρει 1-2 βράσεις προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει.

Βήμα6

Προς το τέλος προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη φρέσκια ρίγανη.

Δείτε επίσης:  Καρμπονάρα

Βήμα7

Προσθέτουμε τα μακαρόνια μας μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Βήμα8

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και στολίζουμε με λίγο μαϊντανό.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες