Κεφτέδες με Πικάντικη Σπιτική Σάλτσα

2012-12-01
  • Servings : 6+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

για τον κιμά

1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαιντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού σχεδόν φρυγανιά
λίγο ξύδι
2 κουταλιές γάλα

για τη σάλτσα

2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας αραιωμένα με λίγο νεράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαιντανό προαιρετικά
2 πράσινες πιπεριές
3 πιπεριές κόκκινες
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά μικρή
πιπέρι, λίγο αλάτι, ρίγανη
ελάχιστη ζάχαρη

Δείτε επίσης:  Πάστα Ελιάς

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ζυμώνουμε τα υλικά για τον κιμά και τον αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

Βήμα2

Βάζουμε το λάδι να κάψει και ετοιμάζουμε δίπλα ένα πιάτο με αλεύρι για το τηγάνισμα.

Βήμα3

Βουτάμε τους κεφτέδες μέσα στο αλεύρι και τους αλευρώνουμε καλά.

Βήμα4

Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και όσους βγάζουμε τους ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το πολύ λάδι από το χαρτί.

Δείτε επίσης:  Πατατοσαλάτα με Μαγιονέζα

Βήμα5

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει.

Βήμα6

Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να μαυρίσουν και κατόπιν ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.

Βήμα7

Προσθέτουμε αλάτι, ελάχιστη ζάχαρη και το μαιντανό ψιιλοκομμένο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.

Δείτε επίσης:  Τηγανιά με Πατάτες Ογκρατέν

Βήμα8

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες και είμαστε έτοιμοι για να σερβίρουμε με συνοδεία από ρυζάκι ή πουρέ πατάτας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες