Τιραμισού χωρίς αυγά

2013-03-16
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος μαγειρέματος 15m

Υλικά

1 πακέτο σαβαγιάρ

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

10 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

350 γραμμάρια τυρί κρέμα

1 βανίλια

12 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι που θα φτιάξουμε παρακάτω

για το τέλος κοσκινισμένο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα

για το σιρόπι

1 και 1/2 νεροπότηρο βραστό νερό

20 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

4 κουταλάκια του γλυκού καφέ εσπρέσσο ή νες καφέ

4 κουταλάκια του γλυκού κακάο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε σε αυτό τη ζάχαρη τον καφέ και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά μας. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Δείτε επίσης:  Cheesecake

Βήμα2

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Αν χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για γλυκά προσθέτουμε λιγότερη ζάχαρη άχνη.

Βήμα3

Μόλις αφρατέψει η σαντιγί την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Βήμα4

Έπειτα, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το σιρόπι και κατόπιν, ενσωματώνουμε το μείγμα στη σαντιγί με μία σπάτουλα κάνοντας απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω. Η κρέμα μας είναι έτοιμη!

Δείτε επίσης:  Ραβανί της Γιαγιάς

Βήμα5

Παίρνουμε τα κουπάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε το γλυκό μας και τα αραδιάζουμε πάνω στον πάγκο μας.

Βήμα6

Σπάμε κάθε σαβαγιάρ στη μέση και το βουτάμε στο σιρόπι. Προσοχή: πρέπει να το βγάλουμε αμέσως για να μην μαλακώσει πολύ μετά στο γλυκό μας

Βήμα7

Βάζουμε 2 κομμάτια σαβαγιάρ σαν βάση και από πάνω προσθέτουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας κρέμα.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Καρδιά

Βήμα8

Συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση σαβαγιάρ και κρέμα. Μπορούμε στην τελευταία στρώση κρέμας να χρησιμοποιήσουμε ένα κορνέ και να κάνουμε σχεδιάκια στο τιραμισού μας.

Βήμα9

Τέλος, πασπαλίζουμε με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

FavoriteLoadingΕισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 12
Βαθμολογίστε τη συνταγή

12 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες