Γλυκό Κυδώνι

2012-10-30
  • Χρόνος προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος μαγειρέματος 0m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 1 κιλό κυδώνια
  • 700 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ωμά λευκά
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα κυδώνια,τα καθαρίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό.

Βήμα2

Κόβουμε τα κυδώνια σε όσο μικρά κομμάτια θέλουμε και τα στραγγίζουμε. Ραντίζουμε τα κυδώνια με λίγο χυμό λεμονιού.

Βήμα3

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει η ζάχαρη. Τα κυδώνια θα βγάλουν νερό γιαυτό και δεν χρειαζόμαστε επιπλέον νερό στη συνταγή. Σε περίπτωση που δούμε ότι είναι λιγοστό το σιρόπι που πάει να δημιουργηθεί τότε μόνο προσθέτουμε λίγο νερό. Αυτή η περίπτωση είναι σπάνια γιατί συνήθως τα κυδώνια βγάζουν όσο νερό χρειαζόμαστε.

Δείτε επίσης:  Γλυκό του κουταλιού Βερίκοκο

Βήμα4

Αφήνουμε το γλυκό μας να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια. Αν δημιουργηθεί αφρός τον αφαιρούμε με ένα στεγνό κουτάλι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ή το ξινό και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να βράζουμε το γλυκό μας.

Βήμα5

Προσθέτουμε τη γλυκόζη προς το τέλος όταν έχουν μαλακώσει τα κυδώνια μας.

Δείτε επίσης:  Κομπόστα Ροδάκινο

Βήμα6

Το σιρόπι μας έχει δέσει όταν αρχίζουν να βγαίνουν φουσκάλες μέσα στην κατσαρόλα. Βγάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι και ελέγχουμε τη ροή από το σιρόπι. Αν κυλάει αργά και όχι σαν νερό τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Βήμα7

Τοποθετούμε το γλυκό όπως είναι ζεστό σε καθαρά και στεγνά βάζα και τα κλείνουμε αμέσως για να σφραγίσουν καλά. Αποθηκεύουμε στο ντουλάπι μας.

Δείτε επίσης:  Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ελάτε στην παρέα μας!
Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

fileto glossas
fileto glossas

Φιλέτο Γλώσσας με Πουρέ Πατάτας

Δείτε επίσης:  Γλυκό του κουταλιού μήλο ή αχλάδι more

δες τη συνταγή
Πρόσφατα σχόλια
    Ετικέτες