Σπανακόρυζο

2013-02-19
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι άσπρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μεγάλο μπολ με νερό βάζουμε το σπανάκι και το πλένουμε αλλάζοντας το νερό για τουλάχιστον 3 φορές.

Βήμα2

Καθαρίζουμε το σπανάκι από τυχόν χαλασμένα μέρη και έπειτα το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει.

Δείτε επίσης:  Χοιρινό με μέλι και μουστάρδα

Βήμα3

Έπειτα, στραγγίζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα4

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε και το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε και αυτό.

Βήμα5

Έπειτα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το νερό και το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.

Δείτε επίσης:  Αρακάς

Βήμα6

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Βήμα7

Προς το τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, σβήνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες