Ζύμη Σφολιάτας
2013-01-14- Κατηγορία: Ζύμες, Πίτες
-
Εισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
- Χρόνος προετοιμασίας : 30m
Υλικά
- 1 και 1/2 ποτήρι νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει
- 1 βιτάμ τετράγωνο για επάλειψη
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Ζυμώνουμε τα υλικά για τη σφολιάτα (εκτός από το βιτάμ). Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι και προσπαθούμε να πετύχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι μας. Τότε καταλαβαίνουμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Βήμα2
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Ανοίγουμε τα 2 μέρη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και διπλώνοντας το καθένα αλείφουμε με το βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου). Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο το βιτάμ, περίπου δηλαδή μισό βιτάμ στο κάθε φύλλο.
Βήμα3
Αφού τυλίξουμε τα δύο φύλλα τα βάζουμε στην κατάψυξη για μία μέρα.
Βήμα4
Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα φύλλα από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε.


loading...
Μέσος όρος βαθμολογίας
(4.7 / 5)
6 people rated this recipe
Αγίου Βαλεντίνου
Γενέθλια
Γιορτή
Γλυκά
Γλυκά Κουταλιού
Γλυκά Ψυγείου
Γρήγορες
Ζυμαρικά
Ζύμες
Θαλασσινά
Ιδέες για Μπουφέ
Κέικ
Κεράσματα
Κοκκινιστό
Κοτόπουλο
Κουλουράκια
Κυριακάτικο Τραπέζι
Λαχανικά
Μαρμελάδες
Μοσχάρι
Μπισκότα
Νηστίσιμα
Ορεκτικά
Πίτες
Παιδικό Πάρτυ
Πασχαλινές συνταγές
Πιλάφι
Ποντιακές συνταγές
Πρωινό
Σάλτσες
Σαλάτες
Σιροπιαστά
Σοκολάτα
Σούπες
Σπιτικά Λικέρ
Σπιτικά γλυκά
Σπιτικά φαγητά
Τάρτα
Τούρτα
Τούρτες
Τρουφάκια
Χριστουγεννιάτικες
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Ψαρονέφρι
σοκολατάκια