Ζύμη Σφολιάτας

2013-01-14
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m

Υλικά

  • 1 και 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 1 βιτάμ τετράγωνο για επάλειψη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ζυμώνουμε τα υλικά για τη σφολιάτα (εκτός από το βιτάμ). Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι και προσπαθούμε να πετύχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι μας. Τότε καταλαβαίνουμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη.

Δείτε επίσης:  Τηγανίτες

Βήμα2

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Ανοίγουμε τα 2 μέρη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και διπλώνοντας το καθένα αλείφουμε με το βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου). Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο το βιτάμ, περίπου δηλαδή μισό βιτάμ στο κάθε φύλλο.

Βήμα3

Αφού τυλίξουμε τα δύο φύλλα τα βάζουμε στην κατάψυξη για μία μέρα.

Δείτε επίσης:  Πάστα Φλώρα

Βήμα4

Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα φύλλα από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες