Εύκολα Τυροπιτάκια Κουρού

2013-04-09
  • Μερίδες: 30
  • Χρόνος προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι διάφορα κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • αλεύρι όσο πάρει για μία μαλακή ζύμη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Χτυπάμε τα αυγά καλά με ένα σύρμα ή με ένα πιρούνι.

Βήμα2

Προσθέτουμε τα αυγά στο νερό με τη μαγιά. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε.

Βήμα3

Προσθέτουμε τη φέτα και τα τυριά και ανακατεύουμε.

Βήμα4

Προσθέτουμε αλεύρι σιγά σιγά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα χέρια μας και είναι μαλακή και εύπλαστη.

Βήμα5

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε έτσι για μισή ώρα μέχρι να "ανέβει" λίγο.

Βήμα6

Στη συνέχεια, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και παίρνουμε από τη ζύμη μας κουταλιά κουταλιά (με ένα κουτάλι της σούπας), την αφήνουμε πάνω στην λαδόκολλα και την πλάθουμε λίγο μέχρι να δώσουμε ένα σχήμα.

Βήμα7

Ψήνουμε τα τυροπιτάκια μας στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 22
Βαθμολογίστε τη συνταγή

22 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

Ροδάκινο

Κομπόστα Ροδάκινο

Υλικά 3 κιλά ροδάκινα (με το χνούδι) 300 γραμμάρια ζάχαρη χυμό από 2 λεμόνια 3 βάζα των 750 γραμμαρίων Εκτέλεση Συνταγής Βήμα 1 Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα... more

δες τη συνταγή
Ετικέτες