Κότα με πιλάφι στο φούρνο

2012-11-02

Δεν υπάρχουν άλλες φωτογραφίες για τη συνταγή

  • Servings : 6+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 1 κότα
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε το κοτόπουλο αφού το κόψουμε σε μερίδες. Κατόπιν, τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε πλύνει). Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά το ρύζι μαζί με το κρεμμύδι.

Δείτε επίσης:  Το Τουρλού της Γιαγιάς

Βήμα2

Βάζουμε σε πυρέξ το κοτόπουλο με 2 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο. Προσθέτουμε στο πυρέξ το κοτόπουλο αφού του ρίξουμε λεμόνι. Βάζουμε το ρύζι αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς με αέρα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να βράσει το ρύζι μας. Προς το τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι επιπλέον.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες