Κοτοσουβλάκια της Γιαγιάς

2013-02-21
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 1:20 h
Τα ιδανικότερα κοτοσουβλάκια για barbeque!

Υλικά

  • 4 στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια για σουβλάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κομμάτια
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε κομμάτια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • ξυλάκια για σουβλάκια
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ρίγανη
 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια μεγάλα και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με Ρύζι στην Κατσαρόλα

Βήμα2

Παίρνουμε τα ξυλάκια από τα σουβλάκια και τοποθετούμε 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο και ενδιάμεσα βάζουμε ένα κομμάτι πιπεριά.

Βήμα3

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στα σουβλάκια.

Βήμα4

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και την πάπρικα σε ένα τάπερ.

Βήμα5

Βάζουμε μέσα τα σουβλάκια και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα. Αφήνουμε το τάπερ κλειστό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με Πουρέ Καρότου

Βήμα6

Έπειτα, τα σουβλάκια μας είναι έτοιμα είτε να τα ψήσουμε στο γκριλ είτε στα κάρβουνα.

Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρουμε τα σουβλάκια μας μαζί με πιτούλες, ροδέλες κρεμμυδιού, φρέσκια ντοματούλα και ντιπ γιαουτιού ή ντιπ μαγιονέζας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες