Γλυκόξινη σάλτσα για Ψητά

2013-02-20
  • Χρόνος προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος μαγειρέματος 15m

Υλικά

  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζουμί από την κονσέρβα ανανά
  • 3 με 4 φέτες ανανά ψιλοκομμένες
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Δείτε επίσης:  Σπιτική κρέμα γάλακτος

Βήμα2

Έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το μέλι το ζουμί από τον ανανά, τις ψιλοκομμένες φέτες ανανά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει.

Βήμα3

Βράζουμε τη σάλτσα για 15' περίπου και προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το άσπρο πιπέρι.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα Λάχανο με Σάλτσα Βινεγκρέτ

Βήμα4

Προσθέτουμε στη σάλτσα μας το ψητό και ανακατεύουμε.

Βήμα5

Αν τα ψητά μας είναι στα κάρβουνα μπορούμε να τα σερβίρουμε στο πιάτο και από πάνω να ρίξουμε τη σάλτσα μας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες