Γλυκό του κουταλιού Βερίκοκο

2012-10-25

Υλικά

  • 35 μεσαίου μεγέθους βερίκοκα
  • ασβεστόνερο
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πιέζουμε με ένα χοντρό καρφί από τη μια μεριά και βγάζουμε το κουκούτσι από την άλλη με προσοχή, για να μην χαλάσουμε το φρούτο. Για το ασβεστόνερο: διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σβησμένο ασβέστη σε 2 λίτρα νερό!

Βήμα2

Καθαρίζουμε τα βερίκοκα από τη φλούδα και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό. Κάνουμε 2-3 τρύπες σε κάθε βερίκοκο για να μπει μέσα ο ασβέστης και να τα σκληρύνει όσο πρέπει. Βάζουμε τα βερίκοκα μέσα στο ασβεστόνερο να σταθούν 4 ώρες. Κατά διαστήματα, θα πρέπει να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα προσεκτικά το νερό για να μην αφήσουμε τον ασβέστη να κάτσει στον πάτο της λεκάνης. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε αρκετές φορές με μπόλικο νερό. Τα στραγγίζουμε και πάλι καλά και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Κυδώνι

Βήμα3

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 7′. Ρίχνουμε τα βερίκοκα, τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 30′ περίπου ξαφρίζοντας μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.

Βήμα4

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν ως την επόμενη μέρα. Ξαναβράζουμε για 2' την επόμενη μέρα το γλυκό και το βάζουμε σε καθαρά και στεγνά βάζα όσο είναι ακόμα ζεστό. Το αφήνουμε να κρυώσει αναποδογυρίζοντας τα κλειστά μας βάζα.

Δείτε επίσης:  Κομπόστα Ροδάκινο
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 12
Βαθμολογίστε τη συνταγή

12 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες