Τυρόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας

2013-01-21
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

για τη ζύμη σφολιάτας

1 και 1/2 ποτήρι νερό

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

αλεύρι όσο πάρει

1 βιτάμ τετράγωνο για επάλειψη

για την πίτα

1/2 κιλό τυρί φέτα

1 αυγό χτυπημένο

1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο

βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί μας (τα υλικά είναι για τα ταψιά του φούρνου μας τα μεγάλα)

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ζυμώνουμε τα υλικά για τη σφολιάτα (εκτός από το βιτάμ). Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι και προσπαθούμε να πετύχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι μας. Τότε καταλαβαίνουμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη.

Δείτε επίσης:  Πίτσα

Βήμα2

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Ανοίγουμε τα 2 μέρη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και διπλώνοντας το καθένα αλείφουμε με το βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου). Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο το βιτάμ, περίπου δηλαδή μισό βιτάμ στο κάθε φύλλο.

Βήμα3

Αφού τυλίξουμε τα δύο φύλλα τα βάζουμε στην κατάψυξη για μία μέρα.

Δείτε επίσης:  Κρέπες

Βήμα4

Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα φύλλα από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα5

Αφού ξεπαγώσουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας που έχουμε φτιάξει, τα ανοίγουμε με έναν πλάστη στις διαστάσεις του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το πρώτο φύλλο προσεκτικά.

Βήμα6

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για την πίτα μας: τρίβουμε το τυρί μας και το ρίχνουμε μέσα στο χτυπημένο αυγό. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί που έχουμε στρώσει το πρώτο φύλλο.

Δείτε επίσης:  Πίτα με Μπρόκολο

Βήμα7

Πάνω από τη γέμιση απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε με τα χέρια μας τις άκρες καλά.

Βήμα8

Αφού κλείσουμε καλά την πίτα μας ρίχνουμε το σπορέλαιο και με ένα μαχαίρι χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες