Σφολιατίνια με Ζάχαρη

2013-04-06
  • Servings : 40
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • ζάχαρη
  • λίγο νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αφήνουμε τη σφολιάτα μας να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Γι' αυτό την βγάζουμε από την κατάψυξη 2 ώρες νωρίτερα.

Βήμα2

Σε μια επίπεδη επιφάνεια αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας και το βρέχουμε ελαφρώς με ένα πινέλο με λίγο νεράκι.

Βήμα3

Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη το φύλλο.

Δείτε επίσης:  Πασχαλινά Κουλουράκια (με αμμωνία)

Βήμα4

Τυλίγουμε το φύλλο από τη μία και από την άλλη μεριά κατά μήκος μέχρι να συναντηθούν.

Βήμα5

Εκεί που συναντιούνται τα 2 "λοφάκια" βάζουμε λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Βήμα6

Κόβουμε το μπαστουνάκι με λεπτά φετάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Βήμα7

Πατάμε λίγο με το χέρι μας τα φετάκια να απλώσουν και να σχηματιστεί σχέδιο σαν κοχυλάκι.

Δείτε επίσης:  Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

Βήμα8

Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη τα φετάκια.

Βήμα9

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα πάνω-κάτω για 30' περίπου μέχρι να ροδίσουν.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.1 / 5)

4.1 5 12
Βαθμολογίστε τη συνταγή

12 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες