Καρυδόπαστα Εύκολη

2012-12-07
  • Servings : 16
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

6 αυγά

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα

για το σιρόπι

2 κούπες νερό

1 και 1/2 κούπες ζάχαρη

1 φέτα λεμόνι

για το γλάσο

200 γραμμάρια κουβερτούρα

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά βούτυρο

Δείτε επίσης:  Κέικ σοκολάτας

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.

Βήμα2

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι η ζύμη μας να είναι αφράτη.

Βήμα3

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι και ρίχνουμε τη ζύμη μας.

Βήμα4

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30' περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. Αφού βγάλουμε την καρυδόπαστα από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.

Δείτε επίσης:  Γεμιστά Κουλουράκια Καρδιές (Αγίου Βαλεντίνου)

Βήμα5

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5΄περίπου. Περιχύνουμε το γλυκό μας με όλο το σιρόπι και το αφήνουμε να κάτσει μέχρι να ρουφήξει όλο το σιρόπι.

Βήμα6

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις λιώσει τελείως η κουβερτούρα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Δείτε επίσης:  Χαλβάς της Άννας

Βήμα7

Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό μας αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες