Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Κρέμα Γάλακτος

2012-12-06
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες (κονσέρβα)
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • λίγο κάρυ προαιρετικά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Βάζουμε να στραγγίσουν και τα φιλέτα ή τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα2

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά τα φιλέτα μας.

Βήμα3

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά.

Βήμα4

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό.

Βήμα5

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και όταν εξατμισθεί, ρίχνουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ώσπου να ψηθούν τα φιλέτα του κοτόπουλου.

Βήμα6

Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος αφήνουμε να πάρει μία βράση και τέλος, προσθέτουμε ρίγανη και λίγο κάρυ αν θέλουμε.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

gemistes piperies toursi

Γεμιστές Πιπεριές Τουρσί

Υλικά 12-15 πιπεριές κόκκινες και πράσινες μεγάλες για γέμισμα 1 μικρό λάχανο 4 καρότα κομμένα σε κυβάκια 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες 4 πιπεριές κόκκινες... more

δες τη συνταγή
Ετικέτες