Μπανόφι (Banoffee pie)

2013-02-23
  • Servings : 12
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 3:00 h

Υλικά

1 κουτί μπισκότα τύπου Digestive ή πτι-μπερ

125 γραμμάρια βούτυρο

300 γραμμάρια καραμέλα γάλατος ή φτιάχνουμε δική μας καραμέλα

3 με 4 μπανάνες ώριμες

για το τέλος τριμμένο μπισκότο ή κανέλα ή κακάο

για την καραμέλα

250 γραμμάρια ζάχαρη

5 κουταλιές της σούπας νερό

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

για τη σαντιγί

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος για γλυκά

2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε μέσα στα τριμμένα μπισκότα.

Δείτε επίσης:  Πορτοκαλόπιτα

Βήμα2

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα το βούτυρο με τα μπισκότα και στρώνουμε τη βάση μας σε μια πιατέλα χρησιμοποιώντας ένα στρόγγυλο τσέρκι για να έχουμε το σχήμα. Χρησιμοποιούμε ένα ποτήρι γυρισμένο ανάποδα ή ένα κουτάλι για να στρώσουμε τη βάση μας.

Βήμα3

Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η βάση μας για 10'.

Δείτε επίσης:  Παντεσπάνι Βανίλιας

Βήμα4

Έπειτα, στρώνουμε την καραμέλα αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμη πάνω από τη βάση μας, ενώ αν δεν χρησιμοποιήσουμε έτοιμη φτιάχνουμε σπιτική καραμέλα.

Βήμα5

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την καραμέλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Προσέχουμε να μην καούμε! Μόλις σκουρύνει το μείγμα μας και πάρει το χρώμα της καραμέλας αφαιρούμε από τη φωτιά και την στρώνουμε πάνω από τη βάση μας.

Δείτε επίσης:  Κορμός Καρύδας

Βήμα6

Τεμαχίζουμε τις μπανάνες και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα.

Βήμα7

Τέλος, χτυπάμε την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και καλύπτουμε τις μπανάνες.

Βήμα8

Φτιάχνουμε ότι σχεδιάκια θέλουμε με ένα πιρούνι και τέλος, πασπαλίζουμε είτε με τριμμένο μπισκότο είτε με κανέλα είτε με κακάο.

Βήμα9

Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες τουλάχιστον πριν να σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 15
Βαθμολογίστε τη συνταγή

15 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες