Στήθος Γαλοπούλας με Χυμό Πορτοκαλιού

2013-01-30
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 5:00 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 2:00 h
Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!
 

Υλικά

  • 1 κιλό στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκκαλο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κάρυ
  • 6 με 8 μικρές πατάτες
  • λίγο νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το στήθος της γαλοπούλας.

Βήμα2

Φτιάχνουμε τη μαρινάρα μας ανακατεύοντας καλά το χυμό από το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης:  Σπιτικές Κοτομπουκιές με Κριθαράκι

Βήμα3

Βάζουμε το στήθος γαλοπούλας σε ένα τάπερ με την μαρινάρα του και αφήνουμε το τάπερ κλειστό στο ψυγείο για ένα βράδυ ή για 5 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα4

Αφού μαρινάρουμε το στήθος το τοποθετούμε στο ταψί με τις πατάτες ολόκληρες (αφού τις πλένουμε πολύ καλά και τις στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας).

Δείτε επίσης:  Το Τουρλού της Γιαγιάς

Βήμα5

Ρίχνουμε στο ταψί τη μαρινάρα προσέχοντας να πάει παντού.

Βήμα6

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ και λίγο νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί για να μην γίνει σκληρό το κρέας μας.

Βήμα7

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να ροδίσει όμορφα το φαγητό μας.

Δείτε επίσης:  Μαρούλι Σαλάτα

Βήμα8

10' πριν σβήσουμε το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες