Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι

2013-03-17
  • Servings : 5
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
  • 7 με 8 ελιές καθαρισμένες και κομμένες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει μαζί με 1 ποτήρι νερό και 1 φύλλο δάφνης.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Κανέλας

Βήμα2

Μόλις βράσει το χταπόδι κρατάμε το ζωμό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βήμα3

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου προσθέτοντας το ζωμό από το βρασμένο χταπόδι και νερό ίσα που να τα σκεπάζει.

Βήμα4

Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε.

Βήμα5

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις ελιές.

Δείτε επίσης:  Θαλασσινά με Κόκκινη Σάλτσα

Βήμα6

Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το χταποδάκι.

Βήμα7

Προσθέτουμε τα μακαρόνια. φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα8

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό το φαγητό μας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες