Μυδοπίλαφο

2011-12-03
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 45m

Υλικά

– 500 γραμμάρια μύδια
– 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
– ¾ φλιτζάνι λευκό κρασί
– 1 μικρή πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
– 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 5 μεγάλα κλωναράκια άνηθο (ψιλοκομμένο)
– αλάτι, πιπέρι
– ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό τα μύδια ανοίγοντάς τα ένα-ένα (για 10’ περίπου).

Δείτε επίσης:  Κοφτό Μακαρονάκι με Δεντρολίβανο, Βασιλικό και Φέτα

Βήμα2

Μετά ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος.

Βήμα3

Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, την πιπεριά σε δυνατή φωτιά για 2’-3’ μέχρι να κιτρινίσει το κρεμμύδι.

Βήμα4

Ρίχνουμε το κρασί, τα μύδια, τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Βήμα5

Ρίχνουμε το ρύζι και λίγο ζεστό νερό από την βρύση (2 φλιτζάνια τσαγιού) και χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά αφού πάρουν μία βράση τα υλικά μας.

Δείτε επίσης:  Γαρίδες Σαγανάκι

Βήμα6

Ανακατεύουμε που και που μέχρι να βράσει το ρύζι και δοκιμάζουμε.

Βήμα7

Συνήθως στο 1,5 με 1 μάτι της κουζίνας θέλει 30’ μέχρι να μην υπάρχει πια νερό στην κατσαρόλα μας αλλά και να μην μας κολλήσει το ρύζι.

Καλή σας επιτυχία !!
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(1 / 5)

1 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες