Κέικ Ποπς

2013-02-08
  • Servings : 25
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m
Η συνταγή είναι της φίλης Αργυρώς Πορπατονέλη..Ευχαριστούμε πολύ!
 

Υλικά

– 1 δόση κέικ ότι γεύση θέλουμε
– 3-4 κουταλιές μερέντα ή μαρμελάδα
– 2 κουβερτούρες ή για ποιο οικονομικά μπορούμε να κάνουμε γλάσο 
 

για το γλάσο

 
– 2 με 4 κουταλιές χυμό ή νερό ή γάλα 
– άχνη ζάχαρη 
 
– για το στόλισμα τρούφα χρωματιστή ή μπισκότο ή τριμμένη σοκολάτα 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αφού κάνουμε το κέικ (μπορεί να είναι και μπαγιάτικο δεν μας πειράζει), το τρίβουμε πολύ καλά σε μικρά κομματάκια (ψιχουλάκια).

Δείτε επίσης:  Χοιρινή τηγανιά με χυλοπίτες και κρέμα γάλακτος

Βήμα2

Βάζουμε την μερέντα ή την μαρμελάδα και το ανακατεύουμε πολύ καλά να μπορεί να πλάθεται και να μην είναι στεγνό το μείγμα μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο μερέντα).

Βήμα3

Τα πλάθουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.

Βήμα4

Ετοιμάζουμε το γλάσο! Ζεσταίνουμε λίγο 2 με 4 κουταλιές χυμό ή νερό ή γάλα να μην είναι πολύ χλιαρό και μετά ρίχνουμε άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει χυμός πηχτός (όχι κρέμα).

Δείτε επίσης:  Μους Σοκολάτας

Βήμα5

Μετά τα βγάζουμε, βουτάμε τα ξυλάκια (αυτά που είναι για σουβλάκια αλλά υπάρχουν και ειδικά γι' αυτά τα γλειφιτζούρια) στο γλάσο ή την κουβερτούρα και τα βάζουμε μετά στα μπαλακια.

Βήμα6

Τα αφήνουμε πάλι να στεγνώσουν ή τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Τέλος τα βουτάμε ολόκληρα στην κουβερτούρα ή το γλάσο και μετά στην τρούφα.

Δείτε επίσης:  Κέικ Δίχρωμο

Βήμα7

Τα βάζουμε να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες