Κορμός Σκαντζόχοιρος

2012-12-04
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 3:00 h

Υλικά

1 βιτάμ

2 πακέτα πτι-μπερ

λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα

3 κουταλιές κακάο

γλυκό του κουταλιού

1 φλιτζάνι του τσαγιού άχνη ζάχαρη

για την επικάλυψη σοκολάτας

300 γραμμάρια κουβερτούρα

3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού γάλα ή κρέμα γάλακτος

για το στολισμό

200 γραμμάρια αμύγδαλα άσπρα σπασμένα στη μέση για αγκάθια

2 πορτοκαλί smarties για μάτια

1 κόκκινο smarties για στόμα

λίγο ινδοκάρυδο

4 με 5 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βιτάμ το κακάο και την άχνη με το σύρμα.

Δείτε επίσης:  Aμυγδαλόπιτες Σοκολάτας

Βήμα2

Κατόπιν σπάμε τα μπισκότα, τα βουτάμε στο γάλα και τα ρίχνουμε στη ζύμη μας.

Βήμα3

Στραγγίζουμε το γλυκό του κουταλιού που θα χρησιμοποιήσουμε και το ψιλοκόβουμε. Το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.

Βήμα4

Ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας μέχρι να γίνει εύπλαστη και να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

Βήμα5

Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα ή σε ένα αλουμινόχαρτο πάνω σε μια πιατέλα, της δίνουμε σχήμα σκαντζόχοιρου με μυτερή άκρη και στο πίσω μέρος το πατάμε λίγο.

Δείτε επίσης:  Γλυκό στο Λεπτό

Βήμα6

Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και την επόμενη μέρα θα τελειώσουμε το γλυκό μας.

Βήμα7

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε τον κορμό πάνω στην πιατέλα.

Βήμα8

Για την επικάλυψη σοκολάτας λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μόλις λιώσει η κουβερτούρα αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε όλην την επιφάνεια του σκαντζόχοιρου με την επικάλυψη σοκολάτας.

Δείτε επίσης:  Κορμός Ψυγείου

Βήμα9

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν τοποθετούμε τα αμύγδαλα σαν αγκάθια πάνω στο σκαντζόχοιρο. Δεν αφήνουμε πολλά κενά για να φαίνεται ομοιόμορφος.

Βήμα10

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε λίγο ινδοκάρυδο και στάζουμε 4-5 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο και ανακατεύουμε καλά μέχρι το ινδοκάρυδο να γίνει πράσινο.

Βήμα11

Πασπαλίζουμε την πιατέλα με το πράσινο ινδοκάρυδο-χορταράκι και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες πριν σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 16
Βαθμολογίστε τη συνταγή

16 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες