Κομπόστα Ροδάκινο

2012-11-05

Υλικά

  • 3 κιλά ροδάκινα (με το χνούδι)
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 βάζα των 750 γραμμαρίων

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Στη συνέχεια, τα κόβουμε στη μέση. Μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα ροδάκινα αυτά που ετοιμάζουμε τα αφήνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για να μην μαυρίσουν.

Δείτε επίσης:  Γλυκό του κουταλιού Βερίκοκο

Βήμα2

Βάζουμε τα ροδάκινα σε λεκάνη με νερό και τον χυμό των λεμονιών να κάτσουν για 15′. Τοποθετούμε τα ροδάκινα στα βάζα αφού έχουμε βάλει λίγο νεράκι στον πάτο.

Βήμα3

Γεμίζουμε το κάθε βάζο με τα ροδάκινα και τα πατάμε ενώ ρίχνουμε και ζάχαρη ίδια ποσότητα σε κάθε βάζο. Τέλος ρίχνουμε νερό μέχρι να γεμίσουν τα βάζα μας.

Δείτε επίσης:  Cheesecake Ροδάκινο

Βήμα4

Σε μια βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα βάζα και με νερό που θα φτάνει μέχρι τη μέση των βάζων και παραπάνω τα βράζουμε για 20′.

Βήμα5

Αφού βράσουν τοποθετούμε τα βάζα αναποδογυρισμένα σε μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα6

Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για να τα αποθηκεύσουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα Ροδάκινο
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 17
Βαθμολογίστε τη συνταγή

17 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες