Κομπόστα Ροδάκινο

2012-11-05

Υλικά

  • 3 κιλά ροδάκινα (με το χνούδι)
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 βάζα των 750 γραμμαρίων

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Στη συνέχεια, τα κόβουμε στη μέση. Μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα ροδάκινα αυτά που ετοιμάζουμε τα αφήνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για να μην μαυρίσουν.

Δείτε επίσης:  Cheesecake Ροδάκινο

Βήμα2

Βάζουμε τα ροδάκινα σε λεκάνη με νερό και τον χυμό των λεμονιών να κάτσουν για 15′. Τοποθετούμε τα ροδάκινα στα βάζα αφού έχουμε βάλει λίγο νεράκι στον πάτο.

Βήμα3

Γεμίζουμε το κάθε βάζο με τα ροδάκινα και τα πατάμε ενώ ρίχνουμε και ζάχαρη ίδια ποσότητα σε κάθε βάζο. Τέλος ρίχνουμε νερό μέχρι να γεμίσουν τα βάζα μας.

Δείτε επίσης:  Τάρτα με Ροδάκινο και Φρούτα Εποχής

Βήμα4

Σε μια βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα βάζα και με νερό που θα φτάνει μέχρι τη μέση των βάζων και παραπάνω τα βράζουμε για 20′.

Βήμα5

Αφού βράσουν τοποθετούμε τα βάζα αναποδογυρισμένα σε μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα6

Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για να τα αποθηκεύσουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Κυδώνι
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 17
Βαθμολογίστε τη συνταγή

17 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες