Σαρμαδάκια

2012-11-06

Υλικά

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 500 γραμμάρια κληματόφυλλα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 5 με 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα κληματόφυλλα και κατόπιν τα ζεματάμε για λίγα λεπτά. Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ρύζι μόλις ιδρώσουν τα κρεμμύδια και κατόπιν, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Δείτε επίσης:  Πατάτες στο τζάκι!

Βήμα3

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η γέμισή μας. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη γέμιση και γεμίζουμε το κάθε φύλλο. Το κλείνουμε καλά έτσι ώστε να μην μας φύγει η γέμιση στο μαγείρεμα.

Βήμα4

Σε μία κατσαρόλα στρώνουμε κάτω μερικά κληματόφυλλα.

Βήμα5

Τοποθετούμε τα σαρμαδάκια στη σειρά

Βήμα6

Περιχύνουμε με το λάδι και γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να σκεπάζει τα σαρμαδάκια.

Δείτε επίσης:  Αυγόφετες

Βήμα7

Τοποθετούμε πάνω από τα σαρμαδάκια ένα πιάτο για να μην μας ανοίξουν.

Βήμα8

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.

 

Συμβουλή

 Μπορούμε να σερβίρουμε τα σαρμαδάκια με αυγολέμονο

Εδώ θα βρείτε την συνταγή για το αυγολέμονο

 

 

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες