Ψαρόσουπα

2012-11-19
  • Servings : 4+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

 

4 ψάρια (μπακαλιαράκια κατά προτίμηση)
4 πατάτες
3 καρότα
4 κλωναράκια σέλινο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
 

για το αυγολέμονο

1 αυγό
1 λεμόνι στυμμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε τα ψάρια σε μια κατσαρόλα. Αφού βράσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα2

Στο ζουμί από τα βρασμένα ψάρια θα βράσουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε και τα καρότα το ίδιο και τα ρίχνουμε για να βράσουν και να μαλακώσουν.

Δείτε επίσης:  Φασολάδα της γιαγιάς!

Βήμα3

Μόλις μαλακώσουν αρκετά καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κεφάλια και τα κόκκαλα και τα βάζουμε μέσα στην σούπα μας σε κομμάτια.

Βήμα4

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το σέλινο και αφήνουμε να βράσουν για λίγο ακόμα σε σιγανή φωτιά πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας.

Βήμα5

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και κατόπιν προσθέτουμε λίγο- λίγο από το ζουμί της σούπας μας και ανακατεύουμε.

Δείτε επίσης:  Σούπα Βραστό

Βήμα6

Ρίχνουμε το ποτήρι με το αυγολέμονο και το ζουμί στη σούπα ανακατεύοντας. Η ψαρόσουπα μας είναι έτοιμη.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες