Καριόκες

2011-12-03
  • Servings : 80
  • Χρόνος προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 1:20 h

Υλικά



για τη γέμιση

– 400 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά.
– 1 συσκευασία πτι-μπερ τριμμένα
– 1 βιτάμ λιωμένο (250 γραμμάρια)
– 500 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό γάλα
– 2 φλυτζάνια τσαγιού καρύδια, αμύγδαλα καθαρισμένα και φυστίκια αιγίνης
– 2 φλιτζάνια του τσαγιού κακάο
– 500 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 1 λαδόκολλα

για την επάλειψη

– 800 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
– 1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
– αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Λιώνουμε το βιτάμ, το γάλα, βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Αλέθουμε στο μούλτι χωριστά τα πτι-μπερ και τους ξηρούς καρπούς.

Δείτε επίσης:  Μήλα φούρνου της γιαγιάς

Βήμα2

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή η γέμισή μας. Αν είναι πολύ μαλακή και δεν μπορούμε να την πλάσουμε προσθέτουμε λίγη φρυγανιά (για να μας πετύχει η συνταγή θα πρέπει να ζυγίσουμε τα υλικά μας σε ζυγαριά ακριβείας).

Δείτε επίσης:  Μπισκοτάκια Βουτύρου

Βήμα3

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15' και κατόπιν, φτιάχνουμε κορμούς σε κομμάτια λαδόκολλας.

Βήμα4

Βάζουμε τους κορμούς στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσουν. Το ιδανικότερο είναι να μείνουν ένα βράδυ στην κατάψυξη.

Βήμα5

Την επόμενη μέρα κόβουμε σε φέτες τους κορμούς και βάζουμε την κουβερτούρα και το σπορέλαιο σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθούν βοηθάμε με μία μαρίζα την κουβερτούρα να λιώσει.

Δείτε επίσης:  Μηλόπιτα

Βήμα6

Βουτάμε ένα-ένα τα κομμάτια στην κουβερτούρα προσεκτικά και τα βάζουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε δίσκους. Τοποθετούμε τους δίσκους στο ψυγείο για λίγο ή στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα καλά.

Βήμα7

Τέλος, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Γίνονται 80-100 κομμάτια ανάλογα με το πάχος που θα τα κόψουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες