Μαρμελάδα Ροδάκινο

2012-10-27

Υλικά

  • 2 κιλά ώριμα ροδάκινα συμπύρηνα
  • 1400 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζας

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα ροδάκινα και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Βήμα2

Τα ρίχνουμε σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά. Με ένα κουτάλι στεγνό αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στις άκρες τις κατσαρόλας.

Δείτε επίσης:  Μελομακάρονα

Βήμα3

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (για 1 ώρα περίπου) ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

Βήμα4

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Βήμα5

Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε να κρυώσουν έτσι.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 15
Βαθμολογίστε τη συνταγή

15 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες