Μαρμελάδα Ροδάκινο

2012-10-27
  • Χρόνος προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος μαγειρέματος 0m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 2 κιλά ώριμα ροδάκινα συμπύρηνα
  • 1400 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζας

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα ροδάκινα και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Βήμα2

Τα ρίχνουμε σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά. Με ένα κουτάλι στεγνό αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στις άκρες τις κατσαρόλας.

Βήμα3

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (για 1 ώρα περίπου) ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

Δείτε επίσης:  Εργολάβοι

Βήμα4

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Βήμα5

Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε να κρυώσουν έτσι.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 14
Βαθμολογίστε τη συνταγή

14 people rated this recipe

Ελάτε στην παρέα μας!
Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

fileto glossas
fileto glossas

Φιλέτο Γλώσσας με Πουρέ Πατάτας

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα Βερίκοκο more

δες τη συνταγή
Πρόσφατα σχόλια
    Ετικέτες