Θαλασσινά με Κόκκινη Σάλτσα

2013-02-03
  • Servings : 4

Υλικά

  • 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
  • 300 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • προαιρετικά λίγη καυτερή πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
  • χυμό από 2 φρέσκες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι.

Δείτε επίσης:  Μπριζόλες στο φούρνο με μπαχαρικά

Βήμα2

Προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 7-10 λεπτά.

Βήμα3

Έπειτα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες καθώς και τον τοματοπολτό.

Βήμα4

Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά αν θέλουμε και αλάτι, πιπέρι

Δείτε επίσης:  Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο

Βήμα5

Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα6

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες