Μαρμελάδα Φράουλα

2013-02-21
  • Χρόνος προετοιμασίας : 24:00 h

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους. Κατόπιν, τις ψιλοκόβουμε. Τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μεγάλη και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη.

Βήμα2

Σε μέτρια φωτιά τις αφήνουμε να πάρουν βράση και να λιώσουν. Χρησιμοποιούμε και το ειδικό εργαλείο για να λιώσουμε όσες δεν έχουν λιώσει πολύ. Μπορούμε να αφήσουμε μικρά κομματάκια φράουλας μέσα στη μαρμελάδα χωρίς να τις λιώσουμε τελείως. Η γεύση της μαρμελάδας μας θα είναι πιο έντονη έτσι.

Δείτε επίσης:  Μηλοπιτάκια

Βήμα3

Ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί. Διαλύουμε τις βανίλιες στο χυμό λεμονιού. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πήξει και στέκεται πάνω στην κουτάλα μας. Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με τις βανίλιες.

Βήμα4

Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ζεστή (όχι όμως καυτή) σε αποστειρωμένα βάζα για να σφραγίσει και να τη φυλάξουμε εκτός ψυγείου!

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα Πορτοκάλι
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες