Χαλβάς Φαρσάλων

2012-12-09
  • Χρόνος προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος μαγειρέματος 0m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 8 κούπες νερό
  • 500 γραμμάρια νισεστέ
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα άσπρα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει στη φωτιά μία κούπα ζάχαρη και το σπορέλαιο.

Βήμα2

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθούν καλά.

Βήμα3

Μόλις αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του μείγματος που έχουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε σιγά σιγά τα υλικά της λεκάνης, τα καρύδια ή τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Βήμα4

Όταν πήξει το μείγμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά και το απλώνουμε σε ένα ταψί φούρνου.

Βήμα5

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και βάζουμε το ταψί για 5' στο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα6

Κατόπιν, βγάζουμε από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει και σερβίρουμε.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 14
Βαθμολογίστε τη συνταγή

14 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

Λικέρ μανταρίνι

Λικέρ μανταρίνι

Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής μας στο περιοδικό «Στείλε τη συνταγή σου»    Καλή σας επιτυχία!!! more

δες τη συνταγή
Ετικέτες