Χαλβάς Φαρσάλων

2012-12-09
  • Χρόνος προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος μαγειρέματος 0m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 8 κούπες νερό
  • 500 γραμμάρια νισεστέ
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα άσπρα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει στη φωτιά μία κούπα ζάχαρη και το σπορέλαιο.

Βήμα2

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθούν καλά.

Δείτε επίσης:  Κέικ με ρόδι και καρύδια

Βήμα3

Μόλις αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του μείγματος που έχουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε σιγά σιγά τα υλικά της λεκάνης, τα καρύδια ή τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Βήμα4

Όταν πήξει το μείγμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά και το απλώνουμε σε ένα ταψί φούρνου.

Βήμα5

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και βάζουμε το ταψί για 5' στο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Δείτε επίσης:  Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα6

Κατόπιν, βγάζουμε από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει και σερβίρουμε.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.8 / 5)

3.8 5 20
Βαθμολογίστε τη συνταγή

20 people rated this recipe

Ελάτε στην παρέα μας!
Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

fileto glossas
fileto glossas

Φιλέτο Γλώσσας με Πουρέ Πατάτας

Δείτε επίσης:  Χριστουγεννιάτικο Πιλάφι με σταφίδες και κουκουνάρι more

δες τη συνταγή
Πρόσφατα σχόλια
    Ετικέτες