Μακαρονάδα με Κιμά

2012-12-13
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

1 πακέτο spaghetti ή κοφτά μακαρόνια

αλάτι

ελαιόλαδο

για τον κιμά

1/2 κιλό ανάμεικτο κιμά

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας

1/2 ποτήρι νερό

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

κανέλα στη μύτη από ένα κουταλάκι του γλυκού

ρίγανη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε τα μακαρόνια και αφού βράσουν τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ.

Δείτε επίσης:  Κεφτέδες με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Βήμα2

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και βάζουμε τα μακαρόνια μέσα.

Βήμα3

Ετοιμάζουμε τον κιμά μας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά (τον κιμά αφού τον έχουμε βάλει να στραγγίσει ).

Βήμα4

Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τακτικά και μετά από 5' περίπου θα δούμε τον κιμά να έχει ασπρίσει. Αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να προσθέσουμε την ντομάτα και το νερό.

Δείτε επίσης:  Σπιτικές Κοτομπουκιές με Πικάντικη Σάλτσα

Βήμα5

Προσέχουμε το νερό που βάλαμε να καλύπτει ίσα ίσα τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Βήμα6

Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι επιπλέον.

Βήμα7

Προς το τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι, τη ρίγανη, την κανέλα και ανακατεύουμε.

Δείτε επίσης:  Σολομός με πατάτες στο φούρνο

Βήμα8

Δοκιμάζουμε και στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.

Βήμα9

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο μακαρόνια με σάλτσα και κιμά και απολαμβάνουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες