Πίτσα

2012-11-05

Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα…

Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά

  • 500 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/3 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • μισό κουταλάκι ρίγανη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • χλιαρό νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. ρίχνουμε τη μαγιά,τη ζάχαρη,το αλάτι,τη ρίγανη και το λάδι. το αλάτι γύρω γύρω τη ζάχαρη όμως πάνω στη μαγιά για να την ενισχύσει και να ανέβει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Δείτε επίσης:  Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Βήμα2

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. τη σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος ή μέσα στο σβησμένο φούρνο μέχρι να διπλασιαστεί. Το μυστικό είναι να την πατήσουμε να ξεφουσκώσει και να την αφήσουμε να ξανά-ανέβει.

Βήμα3

Χωρίζουμε τη μισή στα 2 ή 3 ανάλογα τα ταψιά που θα χρησιμοποιήσουμε. ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί. τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία. απλώνουμε σάλτσα ντομάτας και λίγα τυριά.

Δείτε επίσης:  Η Γαριδομακαρονάδα του Σταύρου

Βήμα4

Συνεχίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας και τελειώνουμε πάντα με τυριά. πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς στην αρχή κάτω και μετά πιο ψηλά. Κατεβάζουμε στους 180.

FavoriteLoadingΕισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες